MASŁO SHEA NIERAFINOWANE 100G TRZY ZIARNA Zobacz większe

MASŁO SHEA NIERAFINOWANE 100G TRZY ZIARNA

Nowy produkt

5,99 zł brutto

Więcej informacji

Masło Shea  jest uzyskiwane w procesie tłoczenia na zimno nasiona drzewa Masłosz Parka. 

Jest produkowane w Afryce - dokładnie w Ghanie.

Jest surowcem kosmetycznym. Charakteryzuje się delikatnie beżowym kolorem oraz bezwonością. 

Dzięki swoim niezwykłym właściwościom pielęgnacyjnym oraz dżywczym stosowany jet jako surowiec

kosmetyczny. Wykazuje właściwości:

  • należy nanieść bezpośrednio na skórę,
  • idealny do cery jasnej oraz zmęczonej,
  • wykorzystywany do masaży,
  • może być stosowany do aplikacji na twarz, 
  • stosowany bezpośrednio na skórę delikatnie ją nawilża i odżywia, 
  • można stosować jako serum na włosy,
  • sprawdza się w pielęgnacji paznokci.